flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наслідком порушення правил перевезення пасажирів, встановлених на період карантину, є адміністративна відповідальність

09 грудня 2020, 09:02

Одеським апеляційним судом було розглянуто матеріали справи про притягнення Ч. до адміністративної відповідальності за ст.44-3 КУпАП.

Постановою судді Суворовського районного суду м. Одеси Ч., притягнений до адміністративної відповідальності та підданий стягненню у виді штрафу в розмірі 17 000 грн гривень за те, що, будучи водієм маршрутного таксі «232» БАЗ ДНЗ, перевозив пасажирів у кількості 23 особи при можливих 20 особах, чим порушив п. п. 7 п.3  Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме перевищив кількість на 3 особи.

В апеляційній скарзі особа, яка притягується до адміністративної відповідальності Ч. з постановою не погоджується, вважає її незаконною. Вказує, що з’явився до районного суду, свою вину визнав. Просить постанову суду скасувати, провадження по справі закрити за малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення і оголосити йому усне зауваження.

Районний суд повно, всебічно і об’єктивно дослідив матеріали справи, на підставі чого дійшов вірного висновку про наявність у діях Ч. складу адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП.

Так, з матеріалів справи про адміністративне правопорушення вбачається, що Ч. дійсно, перевозив пасажирів у кількості 23 особи при можливих 20 особах, чим порушив п. п. 7 п.3  Постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а саме перевищив кількість на 3 особи, що підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, компакт диском з відеозаписами нагрудних камер поліцейських.

Доводи апеляційної скарги про те, що Ч. не бачив кількості людей в салоні маршрутного автобусу, не можуть бути підставою для закриття провадження за малозначністю адміністративного правопорушення, оскільки, він повинен, як водій маршрутного таксі, враховуючи обмеження, які були прийняті  Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»  контролювати кількість пасажирів, які знаходяться в керованому ним транспортному засобі. Разом з тим, Ч. в судовому засіданні апеляційного суду свою провину визнав.

Враховуючи можливі наслідки скоєного правопорушення, особу правопорушника, апеляційний суд погоджується з висновками районного суду щодо накладення на Ч. адміністративного стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 грн.

Доводи апеляційної скарги Ч. про малозначність скоєного адміністративного правопорушення спростовуються доказами.

За наведених обставин апеляційний суд, залишив апеляційну скаргу без задоволення, а постанову судді Суворовського районного суду м. Одеси від 31.07.2020 року відносно Ч. за ст. 44-3 КУпАП – без змін.

 

Пресслужба Одеського апеляційного суду