flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Методична допомога суддям першої інстанції: сьогодні обговорили окремі аспекти застосування цивільного законодавства

18 жовтня 2019, 14:35

18 жовтня 2019 року представники Феміди судів першої інстанції загальної юрисдикції Одещини мали можливість отримати методичну допомогу від суддів Одеського апеляційного суду щодо застосування окремих аспектів цивільного законодавства.

Методична допомога місцевим судам у застосуванні законодавства є комплексом заходів, що вживаються Одеським апеляційним судом у межах своєї компетенції, визначеної законом, з метою забезпечення якості здійснення правосуддя, оскільки постійно діючі семінари є однією з форм підвищення кваліфікації суддів.

В якості лекторів виступили судді судової палати з розгляду цивільних справ, а саме: секретар палати Єлєна Сєвєрова із доповіддю на тему «Спрощене провадження. Проблемні питання, що виникають під час вирішення спорів», суддя Таїсія Цюра із доповіддю «Судова практика вирішення спорів, що виникають із кредитних правовідносин. Правові позиції ВС» та суддя Сергій Сегеда, який розказав про «Проблемні питання у спорах щодо земельних правовідносин. Визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки».

Під час занять учасники обмінялися досвідом роботи, обговорили приклади з власної практики та отримали фахові рекомендації, спрямовані на усунення помилок в застосуванні  цивільного законодавства.

 

   

   

   

Прес-служба Одеського апеляційного суду