flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному суді відбулися звітні збори суддів за результатами роботи судів Одеського апеляційного округу у 2023 році

23 лютого 2024, 17:38

23 лютого 2024 року в приміщенні Одеського апеляційного суду відбулися звітні збори суддів місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області, суддів Одеського апеляційного суду, керівників апаратів судів, керівництва ТУ ДСА України в Одеській області та ТУ ССО в Одеській області.

Перед початком заходу учасники зборів вшанували пам'ять захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та мирних громадян, які стали жертвами війни, хвилиною мовчання.

Голова Одеського апеляційного суду Ігор Артеменко відкрив збори та прозвітував про результати роботи Одеського апеляційного суду за 2023 рік.

Згодом, голова П'ятого апеляційного адміністративного суду Олександр Джабурія доповів про нову категорію справ адміністративного судочинства щодо вжиття заходів впливу на громадян, які не виконують конституційні обов’язки, передбачені законодавством під час дії воєнного стану, та особливостей провадження в адміністративних судах у справах за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які будуть підсудні місцевим загальним судам м. Одеси та Одеської області відповідно до проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» № 10449 від 30.01.2024.

У подальшому, заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк зосередився на основних аспектах та проблемних питаннях відправлення правосуддя суддями місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області у минулому році за цивільним напрямком.

Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Єлєна Сєвєрова доповіла про роботу судової палати з розгляду цивільних справ у 2023 році та підсумувала її результати.

Заступник голови Одеського апеляційного суду Руслан Котелевський доповів про результати роботи місцевих загальних судів Одеської області у 2023 році за кримінальним напрямком та проаналізував їх, а також звернув увагу суддів на випадки істотних порушень норм процесуального і матеріального права.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Олег Копіца у своїй доповіді зосередився на показниках ефективності відправлення правосуддя суддями судової палати з розгляду кримінальних справ у 2023 році та проінформував про заходи, які заплановані у поточному році щодо підвищення кваліфікації суддів регіону, які здійснюють кримінальне судочинство.

Також зі своєю доповіддю виступив заступник начальника ТУ ССО України у Одеській області Марат Шаріпов.

 Голова Благодійного Фонду соціального захисту суддів Одеської області Лариса Єршова підсумувала результати роботи Фонду за 2023 рік. Зборами суддів було прийнято рішення про перерахування 350 тис грн з Фонду на конкретний підрозділ ЗСУ, який боронить Південний напрямок держави.

 Також з доповіддю виступив голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін, який висловив подяку колективу суддів Одеського апеляційного за ефективну організацію та проведення систематичних занять, семінарів з надання методичної допомоги суддям Одеського регіону стосовно проблемних питань, які виникають під час розгляду справ. Окремо доповів про результати роботи Київського районного суду м. Одеси за 2023 рік і про вжиті колективом суду заходи матеріальної підтримки Збройних сил України.

Підводячи підсумок, голова Одеського апеляційного суду Ігор Артеменко побажав всім міцного здоров’я, плідної праці задля нашої Перемоги!