flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл з обговорення актуальної практики Європейського Суду з прав людини

22 квітня 2024, 10:34
З 18 по 19 квітня 2024 року у м. Вінниці відбувся круглий стіл з обговорення актуальної практики Європейського Суду з прав людини (далі – ЄСПЛ) у справах проти України та інших держав-членів Ради Європи.
У заході прийняли участь Голова Верховного Суду Станіслав КРАВЧЕНКО, судді судів першої та апеляційної інстанції Вінницького та Одеського регіонів.
Учасники круглого столу зупинилися на обговоренні основних рішень ЄСПЛ, постановлених проти України протягом 2022-2023 років, зокрема, стосовно порушень статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод («Право на справедливий суд») (далі – Конвенція) та статті 1 Першого протоколу до Конвенції («Право мирно володіти своїм майном»).
Суддя, секретар палати з розгляду кримінальних справ Одеського апеляційного суду Олег КОПІЦА в якості модератора прийняв участь у дискусії з питань практики застосування стандартів статті 5 Конвенції – «Право на свободу та особисту недоторканність».
Підсумовуючи, учасниками були визначені ключові проблеми, які констатує ЄСПЛ, та підкреслена необхідність у спільних зусиллях органів судової влади задля їх ефективного вирішення.