flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася нарада з питань кримінального судочинства в умовах воєнного стану за участі судді Верховного Суду у відставці Валентини Щепоткіної

13 вересня 2024, 15:13

З метою надання місцевим судам методичної допомоги у застосуванні кримінального та кримінального процесуального законодавства в умовах воєнного стану, сьогодні в Одеському апеляційному суді відбулася нарада з суддями Одеського апеляційного суду та місцевих загальних судів Одеської області.

На нараді традиційно прийняла участь суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду у відставці Валентина ЩЕПОТКІНА.

Валентина Володимирівна розповіла про судову практику, сформовану у рішеннях Об’єднаної Палати Касаційного кримінального суду щодо застосування норм кримінального та кримінального процесуального права за 2023 рік та за перше півріччя 2024 року, та надала суддям вичерпні відповіді на колізійні питання.

Заступник голови Одеського апеляційного суду Руслан КОТЕЛЕВСЬКИЙ та секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Олег КОПІЦА проаналізували практичне застосування Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів України щодо посилення відповідальності за дрібне викрадення чужого майна та врегулювання деяких інших питань діяльності правоохоронних органів» при розгляді кримінальних проваджень за статтями 185, 190, 191 Кримінального Кодексу України.

Наприкінці наради судді подякували Валентині Володимирівні та керівництву Одеського апеляційного суду за організацію зустрічі та за надану методичну допомогу, а також висловили побажання плідної співпраці у майбутньому.