flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася міжнародна конференція з впровадження Правил організації ефективного судочинства

18 жовтня 2024, 16:56

17.10.2024 в місті Кракові, Польща, відбулася міжнародна конференція з впровадження Правил організації ефективного судочинства в рамках проєкту «Судова влада і суспільство» та під егідою Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів у рамках програми MATRA. Основна мета зустрічі - ознайомлення з підходами до впровадження процесуальних правил в Нідерландах, вивчення можливостей застосування та впровадження європейських принципів організації роботи суду в Україні.

Керівниця проєкту, заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права пані Естер де Рой, зазначила, що "робота над Правилами засвідчила прагнення українських суддів до  впровадження найкращих європейських практик судочинства у своїх судах".

У конференції прийняли участь національні експерти проєкту - заступник голови Одеського апеляційного суду Андрій Дришлюк та суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області Тетяна Шевиріна.

Так, рішенням Ради суддів України від 26.10.2018 №71 запроваджено проєкт "Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін" на території Одеської області" та визначено апеляційний суд Одеської області (Одеський апеляційний суд) як один із пілотних судів.

Міжнародний проєкт було реалізовано протягом 2018-2022 рр. на базі апеляційного суду Одеської області (Одеського апеляційного суду) та пілотних судів міста Одеси та Одеської області, підсумком чого стала успішна розробка «Правил організації ефективного цивільного судочинства» та «Правил організації ефективного кримінального судочинства» в межах Одеського регіону, покликання: https://oda.court.gov.ua/sud4813/inshe/1/.

В подальшому до розробки та впровадження правил здійснення ефективного судочинства також були залучені суди міста Києва та Київської області.