flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпорядження Голови Одеського апеляційного суду Григорія Колеснікова про тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19

16 березня 2020, 16:22

На підставі рішення зборів суддів Одеського апеляційного суду від 16 березня 2020 року, відповідно до ч.2 ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 18 лютого 2020 року № 97-/од-2020 «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Одеської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19:

  1. Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинити їх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.
  2. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а)  матеріалів по негласним слідчим (розшуковим) діям та оперативно-розшуковим заходам;

б) апеляційних скарг у кримінальних провадженнях на судові рішення (в тому числі слідчих суддів):

  • в яких обрано або продовжено строк тримання під вартою;
  • в яких спливають строки тримання осіб під вартою або строки призначеного обвинуваченим покарання у виді позбавлення волі;
  • подання та клопотання про направлення до іншого суду кримінальних проваджень, в яких до підозрюваних/обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою;

в) апеляційних скарг у справах про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст.38 КУпАП.

  1. Апеляційний суд розглядає інші кримінальні провадження за апеляційними скаргами на ухвали слідчих суддів щодо застосування заходів кримінального провадження, участь в яких сторін не є обов’язковою, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі надходження на адресу суду клопотань учасників процесу про розгляд справи за їх участю, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  2. В день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до апеляційного суду, повинні знаходитися на першому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити по телефону секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.
  3. Апеляційний суд розглядає цивільні справи, які не віднесені до справ, зазначених у ч.ч.1,2 ст.369 ЦПК України, у відсутності учасників справи та осіб, які не залучалися до участі у справі судом першої інстанції, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі відсутності таких даних, а також у разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  4. Рекомендувати учасникам судових процесів:

-  знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електронну пошту та телефон).

  1. Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

Розпорядження №1